Обожавам аромата на сусама от дете.Тогава обаче не помня у нас да се е консумирало сусамов тахан, който открих за себе си преди няколко години. Използвам сусамовия тахан за дипове основно и за десерти и едно една рецепта за сладки хапки със сусамов тахан и сушени череши.
Рецептата е адаптирана от „Златна книга за шоколада“.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Сладки с мюсли и крем от рошков без печене
Сладки хапки със сусамов тахан и сушени череши

От 08/05/2014
Публикувано на :Обожавам аромата на сусама от дете.Тогава обаче не помня у нас да се е …
Необходими продукти
- 360 грама брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 250 грама краве масло на стайна температура
- 200 грама кафява захар
- 225 грама сусамов тахан
- 1 сл. ванилова захар
- 2 яйца
- 1 шепа сушени череши нарязани на ситно
Приготвяне
- Мекото масло се разбива заедно със захарта до получаване на пухкав крем. След това се добавя сусамовия тахан, яйцето и ваниловата захар.
- Мискерът се намалява на по-ниска скорост и се добавя брашнената смес (брашното със содата). Добавят се нарязаните на ситно сушени череши и се разбърква сместа с шпатула
- Върху намаслена тава се нареждат малки топчета направени от тестото, като се оставя разстояние между тях.
- Пекат се около 10 - 12 мимути или докато станат златисти по края.
- След като са готови се оставят да поизстинат за около 5-10 минути в тавата и чак тогава се вадят върху решетка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!