Идеята ми за този щрудел беше малко по-различна. Исках да го направя с варена шунка, но бях забравила да добавя шунката в списъка за пазаруване. Аз винаги пазарувам със списък с покупки, между другото. Поне когато излизам на кулинарен шопинг. Обувките, които съм си набелязала, никога не ги забравям да си ги купя 😀
Макар да бях много надъхана, за пръв път правех солен щрудел, настроението ми малко помръкна, когато осъзнах, че ще е постен, а знаех какво е отношението към безместните неща в къщи! Отворих хладилника и извиках на помощ всички сирена в него.
Добавих едно яйце и успях да залъжа несядащите на масата без месо у нас.
Солен щрудел с аспержи, пресен грах и сирена Recipe

От 05/17/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 Servings
- Подготовка: 15 минути
- Приготвяне : 20 минути
- Готово след: 35 минути
Идеята ми за този щрудел беше малко по-различна. Исках да го направя с …
Необходими продукти
- 6 листа кори за баница
- олио
- 1 яйце
- сол
- 2 шепи пресен грах изчистен
- 1 пакетче крема сирене 125 грама
- 1 топка моцарела около 120-130 грама
- 50 грама синьо сирене или друго, напр. жълто полско
- 2 слайса ементал
Приготвяне
- Аспержите се измиват и почистват с белачка. Морковът се нарязва н кубчета. Грахът се почиства от шушулките.
- Зеленчуците се поставят в гореща вода, леко подсолена и се варят около 20 минути. Ако грахът е по-стар - 25 минути. Ако е от консерва се добавя 10 минути по-късно.
- След като зеленчуците са готови, се отцеждат от водата и аспержите се отделят на страна.
- Грахът, морковите, сирената и яйцето се омесват добре. Аз лично хапвам една идея по-безсолно и не добавих никаква сол, тъй като сметнах сирената за достатъчно солени.
- Листата кори за баница един по един се намазват с олио. След което върху две от корите се слага част от плънката и аспержите и се навиват на руло.
- Така от общо 6 кори се получават 3 рула.
- Пече се на умерена фурна докато корите порозовеят. Соленият щрудел може да се сервира както топъл, така и студен.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!