Впечатлението ми е, че най-често воденичките ги приготвят в масло или с лук – по селски. Аз ще се постарая обаче да ви покажа, че салата с воденички е нещо прекрасно и няма причина да не я пробвате, ако обичате пилешка карантия. Единствената уговорка е, че воденичките трябва да са добре сварени – можете да използвате тенджера под налягане или просто да им отделите повече време за варене. Воденичките могат да бъдат сварени от предната вечер или няколко часа преди да приготвите същинската салата с воденички. Така или иначе те трябва да са студени за салатата. Аз лично предпочитам пресни пред замразени воденички.


Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Вижте още:

Пилешки дробчета с лук и домати

Пилешки дробчета с нар по ливански

Студена салата с пилешки воденички

От sheytanova Публикувано на : 02/01/2020

    Впечатлението ми е, че най-често воденичките ги приготвят в масло или с …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Краставиците се обелват и се нарязват на ленти.
    2. Сварените воденички също се нарязват на ленти и се прибавят към краставиците (воденичките трябва да са студени). Посоляват се.
    3. Салатата се овкусява с пресован чесън. олио от гроздови семена, соев сос. Разбърква се добре и се поднася.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *