Харесвам вкуса на розовите домати през лятото, особено когато са белени. Почти винаги купувам розови домати, за смета на червените. А комбинацията хубав розов български домат с бучка хубаво българско сирене си е класика. В тази рецепта ще се комбинират точно тези два вкуса – на розовия домат и на сирене Lacrima, което от близо месец е отново на българския пазар.

За повече средиземноморско настроение в ястието добавяме и струйка босилков зехтин, който също приготвяме в домашни условия (няколко листа босилек, пасирани в зехтина). Използвам го за овкусяване на супи, салати, предястия. Дава повече свежест, а даже и цвят на ястията. За още по-интензивен  и най-вече пикантен вкус на супата с розови домати можете да прибавите няколко капки табаско.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Гаспачо – испанска студена доматена супа

Студена супа от домати, червен босилек и червен лук

Супа от печени домати и праз

Кюфтета на фурна с патладжани и домати

Калмари в доматен сос

Студена супа с розови домати и сирене

От sheytanova Публикувано на : 08/18/2014

  • Брой / порции: 4 порции

Харесвам вкуса на розовите домати през лятото, особено когато са белени. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Розовите домати се обелват и заедно с почистената от семките чушка и чесъна се пасират до получаване на хомогенна смес. Можете да добавите малко сол.
  2. Листата босилек се пасират в блендер със зехтина.
  3. Супата се поднася с натрошено сирене и струйка от босилковия зехтин.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    2 отговори
    1. Калина
      Калина says:

      Привет, Виолета!

      Интересува ме дали вместо пресен босилек
      мога да ползвам сушен? И дали ще се получи добре, ако го пасирам със зехтина..?

      Отговор
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Не мисля, че ще се получи добре със сух босилек. Няма да се усеща свежестта. Можете вместо пресен босилек да го приготвите с пресен магданоз или риган. Поздрави!

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *