Рецептата за супата с пиле, скариди и кокосово мляко е алтернативна и различна. Допускам, че традиционалистите няма да я харесат, но ако обичате да експериментирате – съветвам ви да опитате. Пилешкото месо е от пилешки гърди, които предварително сварявам и нарязвам на кубчета. Скаридите, които използвах бяха дребни, замразени коктейлни скариди. Ако имате по-едри, може да използвате тях като ги нарежете на парченца. И в двата случая трябва предварително да обелите и да почистите скаридите за супата.
Кокосово мляко вече лесно можете да намерите вече лесно – продава се в повечето големи хранителни вериги на стелажите с азиатски продукти.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Крем супа от авокадо с шампанско, сметана и копър
Супа с пиле, скариди и кокосово мляко

От 04/23/2014
Публикувано на :Рецептата за супата с пиле, скариди и кокосово мляко е алтернативна и …
Необходими продукти
- 250 грама пилешки гърди
- 100 грама скариди почистени
- 1 едър картоф
- 1 стрък пресен лук
- 300 мл кокосово мляко
- сол на вкус
- 2 с.л. олио
Приготвяне
- Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода и се нарязват на кубчета. Бульонът се запазва, като се прецежда.
- Картофът се нарязва на ситно и се сварява в 2 ч.ч. от бульона. Към него се прибавя пилешкото месо, скаридите и и кокосовото мляко. Добавя се олиото и се оставя да поври. При необходимост се прибавя още бульон(около 2 чаши).
- Супата се поднася с нарязан на ситно пресен лук.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!