Супа топчета е една от любимите ми супи от детството. Това е първият ми опит да сготвя рецептата за супа топчета и се получи много вкусна. Все отлагах приготвянето й, защото приятелките ми все ми повтаряха, че при тях каймата се разпада и се получава супа с кайма, а не супа топчета. Знам, че супите, в които има кайма се харесват у нас и си казах – какво пък, в краен случай ще ядем супа от кайма и ориз!
По принцип предпочитам да си избера парче месо и да помоля да ми го смелят, но от магазина, от който пазарувах беше малък и нямаше такава опция. Заложих опакована кайма. И се получи!
Каймата овкусих като за кюфтета, само не сложих хляб и лук в каймата. Лукът добавих отделно.
Харесайте страницата на мерудия.бг във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItСупа топчета с ориз

От 02/05/2013
Публикувано на :Супа топчета е една от любимите ми супи от детството. Това е първият ми …
Необходими продукти
- 300 грама кайма овкусена с подправки (виж по-горе линка)
- 1 средно голяма глава лук
- 3-4 пълни супени лъжици ориз
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. чубрица
- 1-2 с.л. олио
- 200 грама кисело мляко
- 2 яйца
- брашно за овалване
Приготвяне
- Каймата се овкусява с подправки (както в рецептата за домашни пържени кюфтенца), добавя се малко вода.
- Към каймата се прибавя 2 с.л. ориз. Каймата се омесва добре.
- Оформят се топчета с желаната големина, които се овалват в брашно.
- Нарязаният на ситно лук се задушава в мазнината. След като поомекне се налива 1 литър (може и малко повече) вода. Оставя се водата да се затопли и малко преди да заври се слагат топчетата. Добавят се сол, черен пипер и чубрица.
- Супата се остава да ври на тих огън до готовност.
- Застройва се с две яйца и киселото мляко.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!