Март месец е „последният влак“ за джолани в нашия дом. Не че през пролетта и лятото не похапваме джолан, но не с такъв интензитет като в студеното време. Предлагам ви една рецепта, която отнема повечко време за печене, но реално няма почти никакво приготовление. Единствено ви трябват качествени продукти и резултатът е гарантиран!

Можете да приготвите ястието с предни свински джолани, като за всеки предвидите по 1. Аз в случая използвах един по-голям заден джолан, който след изпичането накъсах на порции.

Вашата-месарница

 

 

Свински джолан с ябълки и горчица на фурна

От sheytanova Публикувано на : 02/06/2020

    Март месец е "последният влак" за джолани в нашия дом. Не че през пролетта …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Джоланът се осолява, слага се в тавичка заедно с нарязаният на едро лук. Поръсват се с шарен пипер и се заливат с олиото от гроздови семена. Добавя се водичка на дъното на тавата
    2. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около час и 40 мин.
    3. След това се добавят нарязаните на 4 ябълки и се пече още около 20 минути.
    4. Медът се разбърква заедно с горчицата. Джоланът се намазва и се пече още няколко минути без фолио.
    5. След като е изпечен джоланът се оставя да си "почине" месеото извън фурната около 10-15 минути и след това се накъсва на порции и се поднася топъл.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress