Панираните свински каренца са ми любими. Приготвят се бързо и винаги предизвикват „уау“ ефект. Ключово важно обаче, за да ви се получат свинските карета е месото да бъде крехко. Това означава, че или трябва да го окрехкотите добре (с окрехкотител за месо или със специална сол, която би направила месото по-крехко). Аз обаче залагам на свинско контрафиле, което традиционно си е по-крехко и се получава без излишни химии и процедури 🙂
Свинското контрафиле за тази рецепта за свински карета с пармезанова коричка трябва да не е нито много тънко (за да не стане сухо), нито много дебело (за да може да се изпече добре). Оптимално дебелината на свинските карета трябва да е около 1,2 – 1,5 см. Можете като купите свинското месо да го осолите и начукате леко – по този начин то ще изтънее.
С гарнитурата може да експериментирате – може да приготвите задушени картофи с копър и чесън или бланширани зеленчуци. Като цяло е добре да избегнете от пържените гарнитури, за да не стане вечерята ви прекалено тежка.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свинско контрафиле в сос от синьо сирене
Панирани пилешки гърди с кашкавал
Свински котлети със сос уорчестър
Pin It
Свински карета с пармезанова коричка

От 01/29/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Панираните свински каренца са ми любими. Приготвят се бързо и винаги …
Необходими продукти
- 4 броя свинско контрафиле с дебелина около 1,2 -1,5 см
- 3 с.л. галета
- 3 с.л. пармезан
- 2 щипки зелени подправки сушени, смлени на ситно
- 1 брой яйце
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- мазнина за пържене
Приготвяне
- Свинските карета се начукват като се поръсват със сол и шарен пипер.
- Сухите смеси се смесват и се объркват добре (галета, пармезан, подправките).
- Свинските карета се овалват в сухата смес като се натискат така, че да полепне сместа добре. След това се потапят и от двете страни в разбитото яйце и след това отново в сухата смес.
- Пържат се в предварително много добре загрята мазнина. Оставят се за няколко минути след като са готови на хартия, която да поеме излишната мазнина и се поднасят топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!