Свинският бут става много добре шпикован. Можете да направите разрези с остър и тънък нож и да шпиковате с морков, чесън, чушка, червен пипер, зелен пипер и въобще с всички, което обичате. Обикновено мнозина намират печения бут за сух, но разбира се това е въпрос на поднасяне. Ако шпиковате свинския бут с малко сланина или бекон и го поднесете със сосчето, в което е печен (можете да пасирате сосчето, заедно със зеленчуците) няма повече да ви се струва сух бута.
Може да приготвите допълнително сос, с който да полеете свинския бут. Също така, ако поднесете свинския бут със салата, тя ще даде допълнителна свежест на ястието.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Шпикован свински джолан на фурна с пресни картофи
Pin ItСвински бут с моркови на фурна

От 12/22/2013
Публикувано на :Свинският бут става много добре шпикован. Можете да направите разрези с …
Необходими продукти
- 1,200 кг свински бут обезкостен
- 2 скилидки чесън
- 7-8 броя морков
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- черен пипер на зърна
- 1 дафинов лист
- 3-4 зърна бахар
- сол на вкус
- 2 с.л. олио
Приготвяне
- 1/2 морков и чесънът се нарязван на парчета. С остър и тънък нож се правят разрези в месото и се шпикова с морков, чесън и зърна черен пипер. Осолява се.
- Останалите моркови се нарязват на шайби.
- Месото се слага в тавичка за печене, полива се с малко мазнина и на дъното се слага част от бульона. Добавя се дафиновия лист и бахара. Покрива се с фолио.
- Пече се 30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса, след това се намалява на 150 градуса и се пече още около 1,5 часа. Един час преди свинският бут да е готов се прибавят морковите и ако е необходимо - останалия бульон.
- Сервира се нарязан на тънки филийки.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!