Класическият шницел се приготвя от начукано на тънко телешко месо. Аз съм приготвяла шницели от кълцано месо (кайма) с картофи, които макар да са далеч от виенските стават много вкусни.
Аз панирах шницелите в яйце, брашно и галета с доста сухи подправки, но вместо телешко използвах свинско месо. И приготвих шницели от свинско месо 🙂
Смятам, че добре се получава, ако свинското месо е от котлет. Помолете още в месарницата да ви го нарежат на тънко като за шницели. Но колкото и да е тънко месото трябва все пак да го покриете с домакинско фолио и да го начукате с чук за месо. Накрая месото като е начукано се правят леки разрези по протежение на котлета и краищата леко се режат. Това се прави с цел котлетът да не се свие.
Pin It
Свински шницел с картофи

От 12/17/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Класическият шницел се приготвя от начукано на тънко телешко месо. Аз съм …
Необходими продукти
- 350 грама свинско месо от котлет, нарязано на тънко
- няколко с.л. брашно за овалване
- 1 яйце
- олио за пържене
- 4 едри картофа сварени и намачкани
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 щипка чубрица суха
- 1 щипка бахар млян
- 1 щипка червен пипер сладък
- 1 щипка розмарин
- 1 щипка чесън на прах
- 1 с.л. масло за картофената салата
- оцет за картофената салата
Приготвяне
- Картофите се сваряват и се намачкват. Подравят се със сол, черен пипер, масло и оцет.
- Месото се начуква като предварително се покрива с домакинско стреч фолио.
- После краищата леко се нарязват, за да не се свие месото, както и отгоре се правят леки разрези с ножа.
- Месото се осолява и се овкусява с черен пипер.
- Овалва се в брашно, после се потапя в яйце.
- След това се овалва в смесената галета със сухи подправки.
- Пържи се в силно сгорещено олио. Поднасят се веднага с картофена салата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Чудесна идея, браво!
Пробва ли рецептата за свински шницели, Марги?
Страхотна и лесна рецепта! Браво !
Да, стига месото да е качествено рецептата винаги е сполучлива и шницелите стават чудесни!
Още не съм сготвила по тази рецепта, но по празниците бях на гости и ядох подобен, само че телешки 🙂