Свинският врат на фурна се приготвя лесно и няма как на практика да не ви се получи 🙂
Единственото, което трябва да направите преди да го сложите да се пече е да го окрехкотите (най-често в домашни условия това става като начукате месото). Добре е поне 1-2 часа преди да печете месото да го извадите от хладилника, за да се отпусне. През това време можете да го осолите, да го поръсите с черен пипер и в моя случай аз го обтрих с якитори сос.
Карфиолът – леко го бланширах и след отцедих. В същия съд добавих малко сметана и обърках.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Свински ребърца със сос Якитори
Свински врат със соев сос на тиган
Крем супа от карфиол и броколи
Pin ItСвински врат с карфиол

От 10/28/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Свинският врат на фурна се приготвя лесно и няма как на практика да не ви …
Необходими продукти
- 2 пържоли свински врат
- 1/2 глава карфиол
- 2 с.л. якитори сос
- 1/2 ч.ч. сметана за готвене
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Свинският врат се начуква добре, поръсва се със сос и черен пипер и се обтрива със сос якитори.
- Поставя се в малка тавичка, като се прибавя на дъното 1 к.ч. вода. Покрива се с фолио и се пече около 50 минути на средна температура. В зависимост от дебелината на пържолите, времето може да бъде увеличено или намалено малко.
- Малко преди да са напълно готови вратните пържоли, фолиото се маха и месото се допича още няколко минути.
- През това време карфиолът се накъсва и се бланшира в подсолена вряща вода.
- Отцежда се и в същия съд се слага сметаната. Обърква се добре на огъня. Осолява се. Сервира се като гарнитура към свинския врат.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!