Талителите най си подхождят с кремообразни сосове за паста. Ето обаче едно доказателство, че се комбинират добре и с бекон, моркови и лек доматен сос.
За да се получат добре вашите рецепти за талиатели добре е важно в какво количество вода се вари пастата и в каква тенджера за паста ги варите.
Pin ItТалиатели с бекон и моркови Recipe

От 07/15/2012
Публикувано на :- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 45 минути
- Готово след: 55 минути
Талителите най си подхождят с кремообразни сосове за паста. Ето обаче …
Необходими продукти
- 400 грама талиатели сухи
- 200 грама бекон нарязан на ленти
- 3 моркова
- 3-4 едри домата
- 1 с.л. магданоз сух
- 1 с.л. босилек сух
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- черен пипер прясно смлян
- сол
Приготвяне
- Дълбок тиган се загрява на котлона, добавя се зехтина и в него се слага смачкания чесън. Добавят се нарязаните на ленти моркови и бекон, за да се запържат леко. Осоляват се.
- След това се прибавят настърганите домати, разбърква се добре и се оставя сместта да се редуцира.
- Талиателите се сваряват според указанията на опаковката.
- Малко преди да се отнеме соса от котлона се прибавят подправките.
- Талиателите се отцеждат добре от водата и се добавят към горещия сос. Разбъркват се добре и се сервират топли. Бон апети!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!