Телешки език в масло на тиган е уникално предястие – съчетава се прекрасно както с вино, така и бира. Можете да сварите телешкия език от предния ден и да го обелите още докато е топъл. По този начин, когато пристигнат гостите ви (или просто за вечеря за близките ви) трябва само да го нарежете на филийки и да го запържите в загрятото масло.
Езикът може да се поднесе както в масло, така и на супа например. Макар тази рецепта за супа с език и кюфтета да е със свински език, успешно може да се приготви и с телешки език. Също така телешкият език може да се панира с яйце, брашно, галета. Получава се прекрасно.
Според мен най-добре е езикът – независимо дали е телешки или свински да се поднася топъл.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Телешки език в масло на тиган

От 03/24/2014
Публикувано на :Телешки език в масло на тиган е уникално предястие - съчетава се …
Необходими продукти
- 1 телешки език
- 1 дафинов лист
- няколко зърна бял и черен пипер
- 1-2 с.л. масло
- 1-2 с.л. олио
- сол на вкус
Приготвяне
- Телешкият език се сварява в тенджера под налягане, като във водата се добавя дафинов лист, черен пипер и сол. Варенето отнема около 40 минути.
- След като се свари се обелва добре и се нарязва на филийки.
- Запържва се с загрятото масло (с малко олио). Поднася се топъл.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!