Идеята за рецептата за телешко в млечен сос ми дойде от блога на Екатерина. Придържах се към нейните описания почти без никакви залитания и резултатът беше повече от прекрасен. След като приготвих телешкото, с Деан си наляхме по чаша не много силно, но все пак охладено червено вино и се насладихме. Прекрасен начин да разнообразите Великденската еуфория около агнешкото месо напоследък.
За тази рецепта използвах обезкостено телешко месо (шол). Нарязах го на тънки жулиени, не много големи и дебели, за да може да стане месото по-крехко докато го приготвям.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още рецепти с телешко:
Телешко на тиган със задушен спанак
Телешко в млечен сос

От 04/09/2014
Публикувано на :Идеята за рецептата за телешко в млечен сос ми дойде от блога на …
Необходими продукти
- 1 кг телешко шол
- 4 скилидки чесън
- 500 мл мляко
- брашно за овалване
- 2-3 с.л. олио
- магданоз за поръсване
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Телешкото месо се нарязва на тънки хапки. Овалва се в брашно.
- В сгорещеното олио се задушава нарязания на ситно чесън и след това се прибавя телешкото на хапки. Разбърква се периодично, докато се запържи равномерно.
- Добавя се 1 ч.ч. вода и се оставя да изври. Периодично се разбърква. Осолява се.
- След това на няколко пъти се добавя вода и се оставя да изври (около 1 час и 15 минути). Накрая се оставя водата да изври и месото да остане на мазнинка. Прибавя се черния пипер и млякото.
- Оставя се на котлона като се разбърква от време на време докато сосът се сгъсти.
- Поднася се поръсено с магданоз.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!