Обичам телешко месо във винен сос. Всъщност обичам всякакво телешко месо, като напоследък когато правя телешко със сос го приготвям по сходен начин. Използвам най-често телешки шол, който нарязвам на тънки жулиени, окрехкотявам, след това поръсвам със сол и шарен пипер и овалвам в брашно. след това добавям течност (бульон, вино) и оставям да къкри.

Телешкото месо така става крехко и сочно.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с телешко:

Крехко телешко в уок с моркови и лук

Млечно телешко с грахово пюре

Телешко в млечен сос

Телешко варено с туршия

 

Pin It

Телешко във винен сос

От sheytanova Публикувано на : 05/13/2014

  • Брой / порции: 3-4 порции
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 1 час 15 минути
  • Готово след: 1 час 30 минути

Обичам телешко месо във винен сос. Всъщност обичам всякакво телешко месо, …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Телешкото месо се нарязва на тънки жулиени, окрехкотява се и се поръсва с шарен пипер.
  2. Овалва се в брашно и се запържва в предварително загрелия зехтин. Прибавя се и белучката.
  3. След това се добавя 1 ч.ч. бульон и се оставя да изври. След това така чаша по чаша се добавя бульонът и накрая виното и се оставя да изври докато месото е готово и остане малко сосче. Последния половин час се оставя ястието да къкри с течността.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *