Обичам телешко месо във винен сос. Всъщност обичам всякакво телешко месо, като напоследък когато правя телешко със сос го приготвям по сходен начин. Използвам най-често телешки шол, който нарязвам на тънки жулиени, окрехкотявам, след това поръсвам със сол и шарен пипер и овалвам в брашно. след това добавям течност (бульон, вино) и оставям да къкри.
Телешкото месо така става крехко и сочно.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още рецепти с телешко:
Крехко телешко в уок с моркови и лук
Pin It
Телешко във винен сос

От 05/13/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
- Подготовка: 15 минути
- Приготвяне : 1 час 15 минути
- Готово след: 1 час 30 минути
Обичам телешко месо във винен сос. Всъщност обичам всякакво телешко месо, …
Необходими продукти
- 1 кг телешко месо
- 350 мл червено вино
- 200 грама белучка
- 1 дафинов лист
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
- 3-4 с.л. зехтин
- брашно за овалване
- 3-4 ч.ч. зеленчуков бульон
Приготвяне
- Телешкото месо се нарязва на тънки жулиени, окрехкотява се и се поръсва с шарен пипер.
- Овалва се в брашно и се запържва в предварително загрелия зехтин. Прибавя се и белучката.
- След това се добавя 1 ч.ч. бульон и се оставя да изври. След това така чаша по чаша се добавя бульонът и накрая виното и се оставя да изври докато месото е готово и остане малко сосче. Последния половин час се оставя ястието да къкри с течността.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!