the_secret_dinner_lidl_pokana_

Какво представляваше The Secret Dinner?

Получих покана. Изключително стилна, интригуваща и провокативна. Веднага възбуди любопитството ми. Влязох на сайта, който беше отбелязах на нея и се регистрирах с кода. Ставаше още по-интересно. Тайната вечеря ставаше още по-тайна! Не се разбираше нито какъв тип е събитието, нито кой го организира…

Любопитството расте…

Интересно беше, че google също не казваше нищо съществено за адреса, посочен на поканата на The Secret Dinner. На входа ни посрещнаха момичета, облечени в елегантни черни рокли с цикламени елементи и с домино на очите и едно от тях ни отведе до масата. Залата беше затъмнена, почти всичко беше издържано в черно. Любопитството ми ставаше още по-голямо. Хората (когато влязох имаше поне 60 човека вече в залата) се оглеждаха, шушукаха си и гадаеха какво ще се случи.

Масата беше подредена изключително стилно – броят на приборите на Arthur Krupp подсказваха, че ни очаква едно поне 4-5 степенно меню. От трите чаши за вино с различна форма можех да се досетя, че различните ястия ще бъдат съчетани с подходящите за тях вина.

Открехнатата тайна завеса…

Тайната вечеря беше отчасти разбулена, когато Орлин Горанов излезе на сцената. Председателят на българското гурме общество Таньо Шишков обясни какви ястия ще включва 5-степенното меню на вечерята и с кои вина ще бъдат комбинирани. И все пак… още нямах отговор на основния въпрос – кой ни кани на The Secret Dinner?

Вечеря на тъмно

Водещият ни отправи предизвикателството да вечеряме в пълен мрак, като постепенно да бъдат изгасени светлените в залата. Интересно е, че аз само преди няколко месеца бях писала тук в блога за ресторантите на тъмно. На кратко казано гостите се хранят в пълен мрак и се обслужват от сервитьори, които имат специални уреди за нощно виждане.

Сьомгата с краставица и сирене котидж, последвана от сорбето от цитруси и джинджър, ароматното агнешко, ориз и зеленчуци по нищо не ми подсказваха отговорът на загадката… Нито пък приятната музика.

Когато пристигна запеченият камембер с плодове и сервитьорите разляха третото вино светлините полека започнаха да светват. С шоколадовия флан с ягоди тайната вечеря на тъмно излезе на светло.

Загадката за тайната вечеря е разбулена!

Оказа се, че веригата хранителни магазини Лидъл са инициатори на нетрадиционното събитие. Тяхната идея е да покажат, че с техните продукти може да се приготвя качествена, дори гурме храна. Продуктите, които са използвани за вечерята бяха изложени като музейни експонати. Мениджмънта на Лидъл, които без да бъдат многословни изтъкнаха предимствата на бранда наблегнаха на непрекъснати анализи и контрол на качеството. Досега например не знаех, че Lidl тестват плодовете и зеленчуци за пестициди и начупеността на ориза им е под 5%. Основното послание на Лидъл беше, че тяхната компания има вече по-модерна визия, като цената и високото качество на продуктите им остава същото.

 Тайната вечеря на Лидъл е безспорно едно от най-добрите кулинарни събития, на която съм присъствала някога.

Агенцията, която организира Тайната вечеря се справи безупречно и показаха нещо, което аз се опитвам да кажа на читателите на моя блог, че храната е емоция, страст. Адмирации!

Ако и вие сте били на Тайната вечеря на Лидъл ще се радвам да споделите впечатления.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

Pin It
5 отговори
  • sheytanova
   sheytanova says:

   Съжалявам за случилото се, Ели! Ние нямахме никакви проблеми! Виолета

   Отговор
 1. Pencho
  Pencho says:

  Pozdraviavam te – G-n Ivan Madjarov!!
  Ti si osnovnia vinovnik za tova vsichki tezi hora da sa ocharovani i shtastlivi!
  Badi zdrav!

  Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *