За баничките като че ли няма сезон. Плънката варира, но уникалното ухание от печката е все така примамливо. Толкова богата на аромати е и плънката, която ви предлагам в тази рецепта. В нея задуших праз, добавих пресни печурки, натрошена печена чушка сложих пресен магданоз. Цялата тази вкусотия „пакетирах“ в ръчно точени и теглени кори за баница Хармоника. Опитвали ли сте от корите Harmonica? Нямат нищо общо с онези, с които използваме през последните години! Вкусът на корите Harmonica ме връща назаааад в училищните ваканции, когато ходих на гости на баба ми! Ех, че хубаво!
Минути след като триъгълните банички бяха изпечени – изчезнаха. Добре, че успях да направя снимка!
Харесайте фен страницата на сайта – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Баница – как се прави баница стъпка по стъпка
Банички – охлювчета с извара и спанак
Бърза баница по великотърновски с колбас и мерудия
Pin ItРецепта за триъгълни банички с гъби, праз, сушена чушка и кори Harmonica

От 01/22/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 16 банички
За баничките като че ли няма сезон. Плънката варира, но уникалното ухание …
Необходими продукти
- 4 листа кори за баница Хармоника
- 300 грама печурки пресни
- 1 стрък праз
- 1 червена чушка сушена
- 2 с.л. зехтин + още за намазване
- 1 яйце
- 2 с.л. магданоз пресен, нарязан на ситно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- В сгорещения зехтин се задушават празът и гъбите, които са нарязани на ситно.
- След като празът поомекне и гъбите си пуснат малко сокче, се прибавят натрошената чушка, черен пипер и сол. Разбърква се добре.
- Плънката се оставя още около 2-3 минути на огъня. След като е готова, се добавя прясно нарязаният магданоз.
- Корите Хармоника се нарязват на 3 или 4 ленти (около 10 см дебели).
- Всяка се намазва с малко зехтин и в единия край на лентата се слага по малко от плънката.
- Лентата се загръща на триъгълник и се навива докато кората за баница свърши.
- Баничките са слагат в тава за печене, на дъното на която има хартия за печене.
- Намазват се с разбито яйце и се пекат около 20 минути докато се зачервят в предварително загряна фурна на 180 градуса.
- Сервират се топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!