Приготвянето на домашни бонбони е един от най-лесните начини да направите десерт за вашите любими хора или гости. Предимството на бонбоните е, че можете да ги приготвите предварително и при правилно съхранение да ги поднесете и да очаровате близките си.
В случая ви предлагам една рецепта за тройно кокосови бонбони, които на пръв поглед може да ви заприличат на кокосови трюфели (тип Рафаело), но всъщност не са… В състава на тази рецепта за кокосови бонбони използвам бял шоколад на Хармоника, кокосово масло, кокосови стърготини, кокосово брашно, бадеми, а за повече сладост добавям сироп от агавае. По ваша преценка, сиропът от агаве можете да го пропуснете, ако не искате бонбоните да станат прекалено сладки!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Домашни шоколадови бонбони с орехи
Pin ItТройно кокосови бонбони

От 09/05/2013
Публикувано на :Приготвянето на домашни бонбони е един от най-лесните начини да …
Необходими продукти
- 1 ч.ч. кокосово брашно
- 1 ч.ч. сурови бадеми белени
- 1 бял шоколад Хармоника (90 грама)
- 100 грама кокосово масло
- 1 с.л. сироп от агаве
- кокосови стърготини за овалване
Приготвяне
- Суровите бадеми се смилат на паста.
- Към тях се добавят разтопения шоколад, кокосовото брашно, сиропът от агаве и кокосовото масло. Сместа се омесва докато се получи лепкаво тесто.
- Оставя се в хладилника за около 1-2 часа, за да стегне.
- Оформят се топчета с размер на орех, които се овалват в кокосовите стърготини.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!