Простичките неща често са гениалните неща! Точно такъв е случаят с вратните пържоли, които се приготвят от почти всяко семейство по Коледа.
И така – единственото, което ви е необходимо е:
около 1,5 кг тънки свински вратни пържоли без кост
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. кимион
малко риган
2-3 с.л. зехтин
1 с.л. бяло вино
1 ч.л. сос Уорчестър
черен пипер на вкус
1 щипка червен пипер
1 ч.ч. бульон
Начин на приготвяне:
Всички съставки без месото и бульона се смесват. Всяка от пържолите се топи в сместа и се нареждат една върху друга като помежду им се слага по малко от лука. (Най-отгоре лук не се слага).
Пържолите се завързват с бял конец и се пекат в тавичка с малко бульон на дъното. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 1 час и 10-15 мин. Малко преди да са готови се обръщат.
След като са готови се нарязват на малки хапки и се поднасят със свежа салата.
Вижте още интересни идеи със свинско:
Свински врат на фурна с бира и зеленчуци
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!