Искате ли да се научите да се наслаждавате на виното? Попадали ли сте в ситуация, в които хората, около вас говорят за аромата на виното, за неговия цвят откриват в него черни череши, пушек, прясно окосена трева, ананас или кожа. Може и вие да се научите…  Трябва ви само желание, практика и малко теоретична подготовка.

Ако искате да се запознаете с хора, които имат отношение към виното и заедно да намерите ключа към виното, моят съвет е да посетите винените курсове на Българската Винена Академия. Аз лично вече имах удоволствието да посетя три от курсовете за вино – Основи на дегустацията, Вино и десерти и Вино и сирена. Вече се чувствам една идея по-уверена, когато вляза във винен бар или в специализиран магазин за вино.

Не става въпрос да се превръщате в Робърт Паркър, а просто да научите малко повече за виното, как да го дегустирате, какво вино да изберете за съответната вечеря, кое вино с каква храна се съчетава, винен етикет, как да отворите бутилка вино и всякакви малки подробности, които могат да ви бъдат полезни в ежедневието и в по-официални ситуации.

Ето курсовете за вино, които предстоят през май и юни 2013, които предстоят са:

Розета

Основи на дегустацията

АБВ на виното

Актуалната програма на Българската Винена Академия можете да следите тук. Цените можете да видите тук.

Вижте още:

Ясен Захариев: Не оставяйте отворена бутилка вино

Кулинарно кино: Love’s kitchen

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *