Днес времето далеч не е пролетно. Една приятелка във Фейсбук дори се чудеше защо си е преподредила гардероба с пролетни дрехи след като навън си е за дебело яке.
В такива дни се сещам, че и студеното време си има своя чар. Да вземем Коледа – с ароматния коледен хляб, щруделите с ябълки, сушени плодове и канела, греяното вино.
Исках да пресъздам тази уютно атмосфера в кухнята и приготвих една баница с моркови, като добавих канела, какао, индийско орехче и стафиди, та да ми заухае на Коледа.
Pin It
Вита баница с моркови и стафиди Recipe

От 05/14/2012
Публикувано на :- Подготовка: 20 минути
- Приготвяне : 30 минути
- Готово след: 50 минути
Днес времето далеч не е пролетно. Една приятелка във Фейсбук дори се …
Необходими продукти
- 1 пакет точени кори
- 1 ч.л. какао
- 350-400 грама моркови
- 50 гр. масло
- 150 грама счукани орехи
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.л. канела
- 1/3 ч.л. индийско орехче
- 50 грама стафиди
Приготвяне
- Морковите се настъргват.
- Ябълката също се почиства от семките и се настъргва, като след като се настърже леко се изстисква, за да се отстрани сока.
- Приготвя се смес от настърганите моркови, ябълка, стафиди, настъргано индийско орехче, канела, какао и 2/3 ч.ч. захар. Останалата захар се оставя за поръсване.
- Разстелете корите върху масата. Сложете част от сместа както на снимката, като предварително намаслите с разтопено масло кората. Някои предпочитат да слагат не една, а две кори и така да навиват плънката, но аз предпочитам само 1, макар така да ми остават обикновено по няколко листа кори.
- Така всяка кора с плънка се завива на руло и поставяте в кръг в намазнена с масло тава. Поръсва се със захар.
- Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин. След като се извади от фурната се поръсва леко с вода и се завива с кърпа, за да се задуши.
- Може да се сервира както топла, така и студена.
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!