По време на Августиада 2013 в Стара Загора ще бъдат представени повече от 200 вина. След успешния старт, който направи фестивала миналата година, събитието се провежда за втори път. Августиада 2013 ще се проведе от 18 до 20 октомври в Регионален исторически музей – Стара Загора.

На винения фестивал Августиада ключова страна-партньор тази година е Австрия, която има утвърдени традиции в света на виното. В Стара Загора на виненото събитие ще бъдат представени вина както от България, така и от Гърция, Турция и Македония.

В рамките на винения фестивал Августиада ще се проведе конференция, програмата за която можете да намерите тук. Основни теми са  – Австрия – страната с нестихващо очарованиеВъзможности за износ в Китай на български вина и храниВиненият туризъм в България – възможности и предизвикателстваАвстрийските вина – вкусът на културата.

Наред с виното, посетителите на фестивала на виното ще могат да се докоснат до кулинарното богатство на югоизточна Европа. Специално за Августиада, ще бъдат приготвени ястия от готвачите от Executive Chefs Club of Greece, Тони Иванов – председател на Chefs Club Стара Загора и шеф-готвач на ресторант Форум, както и Петър Йоргов, който е обявен за Най-добър готвач на България за 2009.

Организатори на Августиада 2013 са Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и Oinorama.

Ако сте от хората, които имат силно изразено отношение към хубавата храна и вино и този уикенд нямате обаче път до Стара Загора, а сте решили да го прекарате в София, вижте тук още едно интересно събитие, което може да посетите.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Изба Марян – новото бижу на винения пазар у нас

Ясен Захариев: Не оставяйте отворена бутилка вино

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *