Винаги съм харесвала хора, които имат отношение към хубавата храна и вино. И съм безкрайно щастлива, че предстои едно събитие, на което тези хора ще могат да се съберат на едно място. На 17 ноември в Централния военен клуб, София ще се състои WiFo – първият форум за вино (wine) и храна (food) у нас. То е част от тазгодишния форум за българско вино DiVino.Taste 2012, на който имам щастието да бъде официален блогър. WiFo е за всички, които не просто обичат да си похапват вкусно и да пият добро вино, а за тези, за които виното и храната са магия, любов, страст. Ако сте от тях, опредлено WiFo е мястото, където ще срешнеет себеподобни 🙂
За тези, които са ходили на на TEDx, концепцията на WiFo – да поговорим за вино и храна ще им бъде позната. За тези които не са ще обясня:
Всеки един от лекторите ще има 15 минути, за да разкаже своята история, свързана с храната и виното. Нито минута повече!
След всяка презентация публиката ще има право да зададе до 10 въпроса на лектора.
Лекторите са повече от интересни и разнообразни личности. Сред тях са Ясен Захариев – един от авторите на DiVino magazine и divino.bg. Поддържа и собствен блог, в който освен за вино пише и за философия. Интервю с него можете да прочетете тук.
Друг любопител лектор е гъркът Константинос Лазаракис, както и друг път съм споменавала в блога, е единственият Master of Wine на Балканите. За лекциите на англисйки не е предвиден превод, между другото!
Жак Латинов е познат за тези, които бяха на TEDxSofia тази пролет – баничар и управител на малка баничарна в Харманли! Ох, опитах негова баница веднъж и повярвайте ми, божествена е!
Любомир Стоянов е сомелиер, ресторантьор и кулинар и опредлено има какво да каже на тема „храна и вино“.
Сред другите лектори на WiFo са Наталия Гаджева, Радослав Бимбалов, Руи Фалакио, Светослав Тодоров и Сандра Алексиева.
Закупеният билет за WiFo ви дава право на достъп до изложението DiVinoTaste и за двата дни (17 и 18 ноември), както и до лекциите в зала Тържествена.
Организатори на първия по рода си форум за храна и вино се организира от DiVino.Taste и ROI Communications, което е гаранция, че събитието ще го бива!
Ще се видим там, нали?
Снимка: DiVino.Taste
Pin It
Константинос Лазаракис- master of wine
Любомир Стоянов – страхотен сомилиер
Жак Латинов – страхотен !
Ясен Захариев – определено мисля,да опитам рецептата му Суши със совиньон блан,споделена в интервюто му !
Жак Латинов и Любомир Стоянов