wifo - форум за вино и храна

Винаги съм харесвала хора, които имат отношение към хубавата храна и вино. И съм безкрайно щастлива, че предстои едно събитие, на което тези хора ще могат да се съберат на едно място. На 17 ноември в Централния военен клуб, София ще се състои WiFo – първият форум за вино (wine) и храна (food) у нас. То е част от тазгодишния форум за българско вино DiVino.Taste 2012, на който имам щастието да бъде официален блогър. WiFo е за всички, които не просто обичат да си похапват вкусно и да пият добро вино, а за тези, за които виното и храната са магия, любов, страст. Ако сте от тях, опредлено WiFo  е мястото, където ще срешнеет себеподобни 🙂

За тези, които са ходили на на TEDx, концепцията на WiFo – да поговорим за вино и храна ще им бъде позната. За тези които не са ще обясня:

Всеки един от лекторите ще има 15 минути, за да разкаже своята история, свързана с храната и виното. Нито минута повече!

След всяка презентация публиката ще има право да зададе до 10 въпроса на лектора.

Лекторите са повече от интересни и разнообразни личности. Сред тях са Ясен Захариев – един от авторите на DiVino magazine и divino.bg. Поддържа и собствен блог, в който освен за вино пише и за философия. Интервю с него можете да прочетете тук.

Друг любопител лектор е гъркът Константинос Лазаракис, както и друг път съм споменавала в блога, е единственият Master of Wine на Балканите. За лекциите на англисйки не е предвиден превод, между другото!

Жак Латинов е познат за тези, които бяха на TEDxSofia тази пролет – баничар и управител на малка баничарна в Харманли! Ох, опитах негова баница веднъж и повярвайте ми, божествена е!

Любомир Стоянов е сомелиер, ресторантьор и кулинар и опредлено има какво да каже на тема „храна и вино“.

Сред другите лектори на WiFo са Наталия Гаджева, Радослав Бимбалов, Руи Фалакио, Светослав Тодоров и Сандра Алексиева.

Закупеният билет за WiFo ви дава право на достъп до изложението DiVinoTaste и за двата дни (17 и 18 ноември), както и до лекциите в зала Тържествена.

Организатори на първия по рода си форум за храна и вино се организира от DiVino.Taste и ROI Communications, което е гаранция, че събитието ще го бива!

Ще се видим там, нали?

Снимка: DiVino.Taste

Pin It
3 отговори
 1. Кристина Маркова
  Кристина Маркова says:

  Константинос Лазаракис- master of wine
  Любомир Стоянов – страхотен сомилиер

  Отговор
 2. Анелия Никифорова
  Анелия Никифорова says:

  Жак Латинов – страхотен !
  Ясен Захариев – определено мисля,да опитам рецептата му Суши със совиньон блан,споделена в интервюто му !

  Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *