Ябълки има целогодишно и за това няма сезон за този сладкиш с ябълки. Освен ароматът на ябълките, в този пудинг с ябълки ще усетите нежен цитрусов аромат на мандарина. Мандарините в рецептата могат да бъдат заменени с портокали.
Традиционно ябълките се съчетават много успешно с канела, индийско орехче и въобще всички подправки, които използваме по Коледа. Аз реших да изляза от тази рамка и за ябълковия пудинг използвах бурбонска ванилова захар. Тази бурбонска ванилова захар се прави от истинска бурбонска орхидея и има много приятен аромат. Можете да използвате ваниловата захар в рецептите си за всякакви видове пудинги, торти, сладкиши, кремове, сладоледени напитки.
Вижте още:
Кокосов тапиока крем с печени дюли
Леден веган десерт със сини сливи
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItЯбълков пудинг със сметана и орехи

От 03/29/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Ябълки има целогодишно и за това няма сезон за този сладкиш с ябълки. …
Необходими продукти
- 3 едри ябълки червени, настъргани
- сокът на 1 мандарина
- 1 ч.л. ванилова захар бурбонска
- 2 с.л. захар
- 1 с.л. амарето
- 120 мл сметана за разбиване
- орехи за поръсване
- 2-3 с.л. вода
Приготвяне
- Настърганите ябълки се слагат заедно с водата и захарта да заврат и да омекнат. Оставят се около 10 минути, разбъркват се периодично. Добавя се амаретото.
- Преди да се отнемат от котлона се добавя бурбоснката ванилова захар.
- Сместа се разпределя купички и се оставя да се охлади.
- Сметаната се разбива и се шприцова върху ябълковата смес.
- Поръсва се с орехи.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!