Ягодите са един от любимите ми плодове и както може би сте забелязали в блога имам доста рецепти за десерти с ягоди. Днес предлагам да приготвим ягодов чийзкейк, като по-специфичното в него е, че няма да бъде особено сладък, въпреки че ще има и малко шоколад.
Започваме с приготвянето на блата за чийзкейка с ягоди. За целта в блендер смиламе един пакет чаени бисквити (около 200 грама). След като са смлени добре ги смесваме с 1 пакетче краве меко масло(125 грама) докато станат на трохи. На дъното на тавичка за печене слагаме хартия за печени и оформяме блат от бисквитите с маслото. Оставяме блата за около 5 минути да се запече във фурната. След като изстине се намазва с разтопен шоколад.
През това време в купа поставяме една кутийка заквасена сметана от краве мляко на Хармоника (230 грама), заедно с 150 грама крем сирене и 1-2 с.л. кисело мляко. Прибавят се 6-7 супени лъжици пудра захар и около 6-7 едри ягоди, нарязани на парчета.
Сместа се пасира докато стане гладка. След това едно пакетче желатин се изсипва в купичка с 2-3 с.л. вода, за да набъбне. След това се следват инструкциите за употреба на опаковката (най-често се слага на водна баня) след това се прибавя към сместа.
После сместа се изсипва върху блата (тавичката трябва да е с високи стени, най-добре с подвижно дъно) и се оставя да стегне в хладилник за няколко часа. Ягодовият чийзкейк се поднася с пресни ягоди.
Вижте още:
Пана кота с ягоди и кисело мляко
Ягодово-шоколадов сладкиш без брашно
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Ягодовия чийзкейк става по-добър, след като поотлежи 12-14 часа, а по-добре да се консумира на следващия ден.
Zdraveite, iskam da izprobvam receptata, no zabelqzah, che ne ste napisali na kolko gradusa go pechete?
Здравейте, извинявам се за пропуска. Пече се на 160 градуса 🙂 Поздрави! Виолета
Здравейте!!А къде в цялата рецепта се слага шоколад 🙂
Видях в последствие къде е…извинявам се!!