Замислих се как мога да избягам от класическата рецепта за тирамису и имах две снования да го направя. Едното беше, че пазарите и магазините са пълни с божествени плодове и идеята ми беше да направя някакъв по-плодов десерт. А другият, по-основателен аргумент е, че не обичам кафе. И не пия кафе. И изключително рядко го използвам в кухнята.
И какво мислите се получи след като имах бишкоти, не исках кафе и беше сезонът на ягодите – разбира се – ягодово тирамису без кафе.
Получи се божествено, за жалост обаче не можах да направя подобаващи снимки след като тирамисуто е стегнало в хладилника, защото просто не беше оставено да стегне. Час след като го направих в стъклената купа нямаше нищо. Само няколко дръжки на ягодки от украсата 🙂 Но какво по-хубаво от това!
Ето още една идея за пролетен десерт с ягоди – ягодова корона.
Pin It
Ягодово тирамису без кафе Recipe

От 05/16/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 6-8 Servings
- Подготовка: 30 минути
Замислих се как мога да избягам от класическата рецепта за тирамису и …
Необходими продукти
- 20-22 бишкоти
- 100 грама пудра захар
- 50 грама бяла захар
- 20-25 средно големи ягоди
- 350 грама заквасена сметана
- 250 грама извара за още по-добър резултата - маскарпоне
- 1-2 с.л. ром
Приготвяне
- Заквасената сметана се разбърква добре с пудрата захар, рома и изварата (или маскарпонето, ако сте го заменили с изварата). Бърка се до получаване на еднородна смес.
- Ягодите се почистват от дръжките, измиват се и се пасират заедно с бялата захар. Оставят се няколко за украса.
- Бишкотите една по една се потапят да поемат от ягодовото пюре.
- Нареждат се на дъното на подходяща тавичка.
- След това се намазва един пласт от сместа със сметаната и изварата. Върху него се полива част от ягодовото пюре.
- По същия начин с прави и втори пласт с бишкоти, потопени в ягодово пюре, върху които се поставя един пласт от сместа със сметаната и отгоре - останалото ягодово пюре.
- Тирамисуто е готово. Оставете в хладилник за възможно по-дълго време (поне 2-3) часа, за да може тирамисуто да стегне и бишкотите да поемат по-добре ягодите.
- Разрязва се на квадрати и се сервира, декорирано с ягода.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!