chushki_za_palnene

Едно от най-любимите ми ястия от детството са пълнените чушки. Много разочарована оставах, когато свършеха сушените чушки за пълнене през зимата. Ето защо се сетих да направя пост как да замразяваме чушки за пълнене. Отбелязала съм няколко ключови момента.

За замразяване се избират добре узрели по възможност гладки, еднакви, червени чушки. Има сорт чушки специално за пълнене. Чушките се измиват, избушват се и се изчистват добре от семената. В голяма тенджера се възварява вода, в която има една равна супена лъжица сол. Чушките се пускат във врящата вода за около една минута, само да сменят цвета си. Трябва да са покрити с вода.

Добре е във тенджерата да има кошница, за да могат чушките да се извадят едновременно. Ако се вадят една по една, може някоя да се посвари и кожата да се обели. След изваждането, кошницата веднага се слага под струя със студена течаща вода. Така чушките си запазват цвета и хранителните качества. Наредени върху решетка с върховете нагоре, чушките се оставят да се отцедят добре. Така не се заледяват във фризера. Нареждат се във найлонови пликове толкова на брой чушки, колкото са необходими на едно домакинство за едно готвене. Изгонва се въздуха от пакета и се слагат във фризера. Не е необходим надпис, ако найлоновият плик е прозрачен.

По този начин чушките могат да се запазят през целия сезон. Не се препоръчва повторно замразяване.
При готвене не е необходимо чушките да се размразят напълно.

Вижте още:

Замразяване на риба

Замразяване на ягоди

Снимка: http://4.bp.blogspot.com

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *