Тази рецепта е особено подходяща за летните жеги – лека, свежа и лесна за приготвяне. Ключово важно е да купите хубав зелен боб – да е без конци. Интересното е, че майка го поднасяше винаги с кисело мляко, затова и аз така го обичам Ако не сте пробвайте така – опитайте и може би ще ви хареса.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Зелен боб с кисело мляко

От sheytanova Публикувано на : 06/16/2014

    Тази рецепта е особено подходяща за летните жеги - лека, свежа и лесна за …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Зеленият боб се измива и се нарязва на 2 или 3 парчета в зависимост от дължината.
    2. Морковът и лука, заедно с чесъна се задушават в олиото от гроздови семена. След като омекнат се прибавя зеления боб, черния, червения пипер, солта и брашното. Разбърква се добре и се добавя 2 ч.ч. вода. Оставя се да къкри.
    3. Когато сосът се сгъсти и редуцира се прибавя нарязания на кубчета домат и чубрицата. Разбърква се и се оставя за няколко минути.
    4. Поднася се с нарязан копър и кисело мляко/

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *