Тази рецепта е особено подходяща за летните жеги – лека, свежа и лесна за приготвяне. Ключово важно е да купите хубав зелен боб – да е без конци. Интересното е, че майка го поднасяше винаги с кисело мляко, затова и аз така го обичам Ако не сте пробвайте така – опитайте и може би ще ви хареса.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Зелен боб с кисело мляко

От 06/16/2014
Публикувано на :Тази рецепта е особено подходяща за летните жеги - лека, свежа и лесна за …
Необходими продукти
- 1/2 кг зелен боб
- 1 средна на големина главана лук
- 1 морков
- 3-4 скилидки чесън
- 1 едър домат или 2 по-дребни
- 2 с.л. брашно
- копър за поръсване
- 1 кофичка кисело мляко Хармоника
- 1 ч.л. чубрица
- 2 с.л. червен пипер
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2 с.л. олио от гроздови семена
Приготвяне
- Зеленият боб се измива и се нарязва на 2 или 3 парчета в зависимост от дължината.
- Морковът и лука, заедно с чесъна се задушават в олиото от гроздови семена. След като омекнат се прибавя зеления боб, черния, червения пипер, солта и брашното. Разбърква се добре и се добавя 2 ч.ч. вода. Оставя се да къкри.
- Когато сосът се сгъсти и редуцира се прибавя нарязания на кубчета домат и чубрицата. Разбърква се и се оставя за няколко минути.
- Поднася се с нарязан копър и кисело мляко/
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!