ayurvedichna_sol_sonnentor

Аюрведичната сол се добива от Хималаите и е възникнала след дехидратацията на океана, който е съществувало там преди милиони години.

Защо аюрведичната сол е различна?

Аюрведа солта, както подсказва и името й най-често се използва от хората, които следват принципите на аюрведа („знание за живота“). Накратко казано аюрведа е система от медицински знания за лечение и профилактика на различни болести. Според аюрведа болестите могат да бъдат разделени на 6 категории според стадия на тяхното развитие.

За какво се използва аюрведичната сол?

Аюрведичната сол се използва за консервиране на храни и за подправка на супи, сосове, месни и зеленчукови ястия и др. Розовата на цвят сол може да се използва като обща готварска сол. Вкусът й е мек, кръгъл и е с деликатен солена острота. Също така е идеална за консервиране на храни.

Рецепта за разтвор с аюрведична сол

Аюрведа солта може да се използва като физиологичен разтвор. Ето рецепта за разтвор с аюрведична сол: разтворете 1ч.л. сол в 1/2 литра питейна вода и пийте по няколко пъти на ден.

Вкусът на солта от Хималаите е мек, не толкова остър, солен.

Аюрведичната сол има бял цвят с розов оттенък. Тя има много приятен  вкус с продължителен аромат.

Каква аюрведична сол да купя?

Пазарът ни е залят от „розова сол“, но само тази, внесена от Пакистан, от Хималаите има свойствата и качествата на аюрведичната сол. Така че най-добре е да не се поддавате на ниската цена на аюрведичната сол, която се продава. Моят съвет е да купите аюрведична сол от специализираните магазини за подправки или от био магазините. Аюрведичната сол, която ползвам аз е от Биомаг и е от марката Sonnentor, за която вече съм ви писала, защото използвам и други нейни подправки, като например кърито на Sonnentor.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
1 отговор
  1. sheytanova
    sheytanova says:

    Здравей, Ивайла! Аюрведичната сол се продава основно в био магазините и тези за здравословно хранене. Има много интересен вкус, заслужава си да се опита! Поздрави!
    Виолета

    Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *