Изчаках всички земетресения, дъждове, наводнения и ето че пак хукнах по пазарите, този път за череши. Оказа се, че цената им е скочила два пъти за сметка на сладостта. Но нищо – казах си – бях си наумила вече десерта за вечеря. Бяхме пътували с Деан цяла седмица, не бях готвила нищо вече 5-6 дни и както се казва „сърбяха ме ръцете“.
На връщане от пазара ме заваля пороен дъжд и реших, че ще приготвя сладкиша с подръчни материали, макар да имах идея в главата си какво още трябва да купя.
И така, сетих се за едно купено в миг на кулинарен ентусиазъм кокосово мляко. Не помня дори каква рецепта съм искала да приготвя с него. Сега ми беше добре-дошло.
Имах останал желатин от рецептата за пана кота, която приготвих преди 1-2 седмици и бисквити от домашните бонбони с елда. Знаех, че ще се получи вкусна!
Кокосова торта с бисквити и череши Recipe

От 06/02/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 6-8 Servings
- Подготовка: 25 минути
- Приготвяне : 15 минути
- Готово след: 40 минути
Изчаках всички земетресения, дъждове, наводнения и ето че пак хукнах по …
Необходими продукти
- 1 кутия кокосово мляко около 400 мл
- 1 пакет чаени бисквити около 200 грама
- 250 грама череши
- 2 пакетчета желатин
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 ч.ч. захар
- 70 грама кокосови стърготини
- 150-200 мл студена вода
Приготвяне
- Бисквитите се натрошават на малки парченца.
- Половината череши се обезкостяват и се срязват на две. Поставят се върху бисквитите.
- През това време кокосовото мляко се оставя да заври, като в него се изсипва захарта и се бърка докато тя се разтвори напълно.
- Желатинът се залива с 150-200 мл. студена вода и се оставя около 10 минути да набъбне.
- След като набъбне се загрява в микровълнова фурна за 8-9 секунди, вади се и се разбърква. После още веднъж се загрява за 8-9 секунди. Разбърква се и се прибавя към кокосовото мляко.
- Киселото мляко се разбива много добре - да няма топчета и се изсипва в кокосовото мляко.
- Прибавят се и кокосовите стърготини. Сместа се разбърква добре. При необходимост се пасира леко, ако са останали малки бучки от киселото мляко.
- След това се излива върху бисквитения блат. Леко бисквитите се натискат с вилица, ако изскочат над кокосовата смес.
- Кокосовата торта се прибира в хладилник за 5-6 часа, за да стегне.
- Сервира се декорирана с останалите череши.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!