Приготвих тези кокосови бонбони, които наподобавят бонбоните Рафаело за гостуването ми в рубриката „Вашето гурме“ на в. Преса. Бях ги приготвяла и преди, но така и не описах рецептата в блога. Макар у нас най-любимите десерти да са тези с шоколад, домашните бонбони Рафаело също се котират много добре. Бонбоните са изключително елегантни, могат да се използват за декорация към торти с бяла украса или други сладкиши.
Кондензирано подсладено мляко можете да намерите в големите супер маркети – това го взех от Била, но го има със сигурност в Карфур, Метро и Кауфланд.
Pin ItКокосови трюфели (Домашни бонбони „Рафаело”) Recipe

От 10/26/2012
Публикувано на :Приготвих тези кокосови бонбони, които наподобавят бонбоните Рафаело за …
Необходими продукти
- 1 консерва кондензирано подсладено мляко около 400 грама
- 120 грама кокосово стърготини + допълнително за овалване
- 100 грама бял шоколад
- 2 с.л. краве масло
- вафлени кори от три фунийки сладолед
- 50 грами цели лешници
Приготвяне
- Млякото се загрява в незалепващ съд, като се внимава да не кипне. Към него се прибавя белият шоколад, маслото и кокосовите стърготини.
- Бърка се докато шоколадът и маслото се разтопят. Към сместа се прибавят натрошените вафлени кори и се обърква добре. Оставя се сместа да престои в хладилник около 2 часа.
- Оформят се топчета (около 1 ч.л. от сместа), като във всяко се прибавя по 1 лещник. Топчетата се овалват в кокосови стърготини. Ако сместа е станала по-лепкава се прибавят още стърготини.
- Готовите топчета се оставят за още 1-2 часа в хладилника в херметически затворен съд, за да стегнат добре преди да се поднесат.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!