pasta_ot_amarant_i_nahut

Миналата седмица приготвих паста от амарант и нахут с доматен сос и се оказа, че самата паста предизвика голям интерес сред читателите на блога. Затова реших да ви разкажа малко повече за този вид „нестандартна“ паста.

В съдържанието на пастата с амарант и нахут, която аз купих от Биомаг има пълнозърнеста пшеница, амарант (20%) и нахут (20%) от контролирани биологични райони.

Ацтеките, които са открили амарантът преди векове са вярвали, че растението притежава свръхестествени сили и са извършвали с него ритуални жертвоприношения. След това конкистадорите забраняват разпространението му. За щастие обаче го има и до днес. Амарантът не съдържа глутен.

Пастите, в които има различни добавки като например спирали с моркови, паста с цвекло и босилек, спагети със спанак и т.нат. ми станаха любими в последно време. Дават различен поглед върху класическата паста и върху италианската кухня като цяло. Единственото, с което трябва да се съобразите, когато приготвяте рецепти с паста с добавки е да намерите подходящо съчетание между соса и самата добавка. Например аз съчетах пастата с амарант и нахут с богат доматен сос. Спагетите със спанак бих ги комбинирала със сос със сирена 🙂

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *