Бирата се използва често в кулинарията, особено в държавите, които имат дългогодишни пивоварни традиции. Защо тогава и ние да не включим бирата в рецептите си? Единствената популярна рецепта с бира, за която се сещам (майка ми в детството ми я приготвяше често) е пиле с картофи и бира.
Аз ще ви предложа първата рецепта с бира в моя кулинарен блог и тя е за супа с бира и бекон. Отначало бях скептична за вкуса на супата след като сложа бирата, но се получи много приятен аромат. Определено по-различен от този, който би се получил, ако вместо бира в супата бях сложила зеленчуков или месен бульон. Пикантният вкус на супата се дължи на малкото количество кайеснки пипер, който добавих. Вие можете да го замените по желание с лют червен пипер или сушена люта чушка.
Ако сте любител на бирата сигурно ще ви е интересно да прочетете за най-богатата колекция от бирени бутилки в света.
Харесайте страницата ни във Фесбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItСупа с бира и бекон

От 02/07/2013
Публикувано на :Бирата се използва често в кулинарията, особено в държавите, които имат …
Необходими продукти
- 200 грама бекон пушен; нарязан на малки парченца
- 2 с.л. сметана за готвене
- 200 грама гъби печурки, нарязани на дребно
- 2 с.л. масло
- 1 глава едър лук
- 1 едър морков нарязан на малки кубчета
- 2 картофа настъргани предварително, сурови
- 1 щипка кайенски пипер
- няколко стръка магданоз
- 1 дафинов лист
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Беконът се запържва в маслото до златисто. След това се изважда с помощта на дупчена лъжица.
- В останалото масло се задушават гъбите и моркова. След като омекнат се прибавя нарязания на ситно лук. Добавя се сол, черен пипер, дафинов лист и кайенски пипер.
- Зеленчуците се заливат с 1 литър бира и 2 ч.ч. вода. Прибавят се настърганите картофи.
- Супата се вари около 40 минути, след което се пасира. Преди да пасирате, извадете дафинови лист и го изхвърлете.
Прибавя се сметаната и бекона и се оставя за още няколко минути на котлона.
- Сервира се топла.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!