Кестените са изключително подценяван продукт в кухнята (поне у нас). На мен лично, когато усетя аромат на печен кестен, знам че есента е дошла. Е, не искам да идва, но пък и в нея си има чар! Означава, че слагам началото на рецептите с тиква и кестени! Първата рецепта е за тази ароматна крем супа от кестени и арабски кус кус.
Pin It
Супа от кестени с марокански кус-кус Recipe

От 10/08/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 Servings
- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 40 минути
- Готово след: 50 минути
Кестените са изключително подценяван продукт в кухнята (поне у нас). На …
Необходими продукти
- 400 гр кестени
- 1 картоф нарязан на много ситно
- 1 ч.ч. мляко по време на пости може да се замени със соево мляко
- 1 глава лук
- 50 грама марокански кус-кус
- сол
- 1 с.л. олио
- вода
Приготвяне
- Кестените се измиват и с остър нож се цепва острата им част (на кръст).
- Варят се около 20-30 минути в леко подсолена вода. Внимавайте да не преварите кестените, защото стават ронливи.
- Още горещи ги обелете, като махнете не само кората, но и вътрешната кожичка.
- В сгорещеното олио се запържва лука. Към него се прибавят обелените кестени, картофа, сол и вода 1-2 пръста над продуктите.
- Оставя се сместа да поври докато картофът се свари(при необходимост се прибавя още малко вода). След като течността се редуцира, се прибавя млякото.
- След като картофът е сварен, супата се пасира. Ако сместа ви се вижда гъста, добавете още мляко.
- 50 грама кус кус се полива със същото количество гореща вода.
- Кус кусът се слага в средата на чинията и отстрани се слага супата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!