Представям ви рецепта за торта „Къртичина“. Сигурно ще се зачудите защо точно къртичина, но, ако се загледата, ще видите, че тортата наподобява на изровено от къртица хълмче.
Торта „Къртичина“ с рикота и портокали Recipe

От 04/07/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 10-12 парчета
- Подготовка: 20 минути
- Приготвяне : 40 минути
- Готово след: 60 минути
Представям ви рецепта за торта "Къртичина". Сигурно ще се зачудите защо …
Необходими продукти
- 1 ч.ч. брашно
- 4 средно големи яйце
- 75 грама какао на прах
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.ч. обикновена захар
- есенция ром
- 100 грама масло
- 200 грама заквасена сметана
- 200 грама рикота
- 50 грама шоколадови пелети
- 1 портокал
Приготвяне
- Яйцата, заедно с двата вида захар се разбиват на пяна, докато утроят обема си. Постепенно се добавят предварително пресетите брашно и какао по малко, като се продължава да се бърка с миксера. Накрая внимателно, да не спадне сместа се добавя и предварително разтопеното масло.
- Сместа се пече в предварително намазнена тавичка се пече на 200 градуса.
- През това време рикотата, пудрата захар, заквасената сметана и шоколадовите пелети се объркват.
- След като блатът е изпечен, тавата се слага върху студена повърхност, за да може по-лесно да се отлепи.
- След като изстине се изрязва дупка, така, че по края на блата да остане ръб 1,5 см. Изрезките от блата се натрошават на трохи, а издълбаната част на блата се пълни с нарязани на дребно портокали и плънката от сметана, рикота, пудра захар и шоколадови пелети.
- Прави се хълмче (което да символизира къртичината) и се поръсва с торхите от блата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!