vurstcheta_sas_zeleni_chushki_i_yaiza

Бира с вурстчета си е немска класика. За някои това обаче по-скоро може да звучи като мезе. За това аз реших да приготвя тази немска рецепта, в която освен вурстчета се добавя лук, чушки и яйце. Спокойно, това ястие също върви с бира. 🙂

Ако не намерите точно вурстчета, заменете ги с някоя по-тънка наденица нашенска. Моят съвет е, ако купувате наденица първо да я изпечете на тигана и после да я нарежете на парчета. В противен случай рискувате пълнежът на наденицата да се разпадне.

 

Pin It

Вурстчета със зелени чушки и яйца на тиган

vurstcheta_sas_zeleni_chushki_i_yaiza

От sheytanova Публикувано на : 11/07/2012

    Бира с вурстчета си е немска класика. За някои това обаче по-скоро може да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Вурстчетата се запичат на тефлонов тиган, докато добият приятен загар.
    2. После се изваждат и в мазнината, която е останала се слагат лука и чушките. Задушават се докато поомекнат. Подправят се със сол и черен пипер.
    3. Вурстчетата се връщат обратно в тигана и се чукват яйцата на най-отгоре. Ястието се покрива с капак, докато яйцата са готови.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      5 отговори
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Само до преди няколко дни имаше един щанд в Халите и продаваха, но го затвориха. Онзи ден търсих пак и пак в Халите намерих тънка наденичка, пилешка, мисля, че с нея също много добре ще станат.

          Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *