До скоро не бях виждала да се предлагат само агнешки езичета. Готвила съм агнешка главичка, но само езичета – никога. Видях, че във Вашата месарница предлагат (12 лв/кг) и реших да приготвя едно мезе за бяло вино за вечеря. Сварих си агнешките езици през деня и ги обелих, а вечерта преди да ги поднеса ги нарязах и ги „обърнах“ в тигана.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Агнешки езичета в бяло вино

От 02/04/2020
Публикувано на :До скоро не бях виждала да се предлагат само агнешки езичета. Готвила съм …
Необходими продукти
- 6-7 агнешки езичета
- 1 с.л. микс подправки за агнешко месо от Вашата месарница
- 2 с.л. олио от гроздови семена
- 1 к.ч. бяло вино
- сол на вкус
Приготвяне
- Агнешките езичета се сваряват в подсолена вода до готовност и се обелват още докато са горещо (така ще ви е по-лесно, отколкото след като изстинат).
- След това нарежете почистените агнешки езици на хапки и ги запържете в сгорещеното олио от гроздови семена докато получат апетитен загар. 🙂
- След това прибавете солта и подправките и разбъркайте. Добавете виното да деглазира тигана и оставете да покъкри на слаб огън, докато алкохолът се изпари.
- Поднесете топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress