Миналата седмица по едно от софийските радио станции цяла събота звучеше френска музика и реших да пренеса красивите си спомени от Париж и френската Ривиера в кухнята. Сетих се за ароматната, изключително богата на вкус френска леща, която бях опитвала в страната с изящна кулинария.
Оказа се, че София е залята от „френска леща“ и в почти всеки супермаркет можете да я намерите. Въпреки че заложих на леща, която купих не от популярните супер меркати, а от магазин, от който от дълго време пазарувам варива и подправки, останах леко разочарована.
Френската – българска леща не беше същата на аромат и вкус като френско-френската леща 🙂
Както и да е, френската леща не ми помрачи кулинарното настроение и в съботния следобед приготвих и още изкушения, чиито рецепти ще ви покажа скоро.
Въпреки всичко френската леща се свари изключително бързо, навярно заради тънката си обвивка. Можете да я използвате както за каша, така и да супи, предястия, салати.
Та, ето я и рецептата за каша от френска леща.
Каша от френска леща с куркума и горчица на зърна Recipe

От 04/26/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2 Servings
Миналата седмица по едно от софийските радио станции цяла събота звучеше …
Необходими продукти
- 250 грама френска леща
- черен пипер
- 1 ч.л. куркума
- 2 чаши зеленчуков зеленчуков бульон
- прясно мляко за постещите се добавя зеленчуков бульон, вместо мляко
- сол
- 2 с.л. горчица на зърна
Приготвяне
- Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват докато порозовеят в зехтина.
- Добавя се лещата, сол, черен пипер и зеленчуковият бульон.
- Оставя с лещата да заври и да поеме бульона. Добавя се допълнително вода. Прибавят се и джоджена и куркумата.
- След като се свари лещата се пасира, като се добавя около 1 кафяна чаша прясно мляко.
- Поднесете с една лъжижа горчица на зърна отгоре. Може да се сервира както топла, така и хладка.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!