Ако искате да избегнете пърженето на кюфтетата, ето една кулинарна рецепта за кюфтета на фурна с патладжани и домати.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Кюфтета на фурна с патладжан и домати

От 07/11/2012
Публикувано на :Ако искате да избегнете пърженето на кюфтетата, ето една кулинарна …
Необходими продукти
- 400 грама кайма смес
- 1 ч.л. чубрица ронена
- 1 ч.л. кимион прясно смлян
- 1/3 ч.л. черен пипер прясно смлян
- 1 голямо яйце
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. магданоз сух
- 2 средно големи патладжана нарязани на шайби с дебелино около 7-8 мм
- 2-3 стръка зелен лук
- 2 едри домата нарязани на кубчета
- сол
- 3-4 лъжици вода за омесване на каймата, при необходимост
- галета за овалване на кюфтетата
Приготвяне
- Каймата се омесва добре с яйцето и всички сухи подправки. Оставя се да престои 1 час в хладилника.
- Патладжанът се нарежда на дъното на тавичката за печене, а върху него се слагат нарязаните на кубчета домати със зеления лук. Осолява се.
- Оформят се кюфтета, които се овалват в галета и се нарецдат върху патладжана.
- Пече се около 50 минути до готовност в умерена фурна.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Мерси много! Винаги си изключително мила!
Аз също предпочитам да пека кюфтетата, Вили, благодаря ти за чудесната идея за патладжанено канапе отдолу, ще се възползвам следващия път.
Хубав и прохладен ден ти пожелавам!
Мерси, Мариета! Патладжани в комбинация с домати винаги са ми били любими, а мъжкото присъствие вкъщи набляга на месото – с тази рецепта за кюфтета на фурна постигнахме баланс 🙂 Усмивки и на теб! Вили