kjufteta_v_sos_ot_sinio_sirene

Пържените кюфтета са едно от най-разпространените ястия в българската кухня. Най-важното за успешното им приготвяне са качествена кайма и подходящи подправки за кюфтета. Аз реших да птиготвя все пак класическите кюфтенца, като направих две „подобрения“ – едното е, че вместо да пържа кюфтета до готовност в олио ги запържих съвсем леко и после ги сложих в тавичка в гореща фурна да се доопекат. Между другото ги оформих на топки, а не леко сплескани и плоски 🙂

За да разнообразя кюфтета, сложих в тях съвсем малко парченце синьо сирене и след като се опекоха ги полях със сметанов сос със синьо сирене. Как го направих ли? Загрях сметаната в тигана, тя като завря добавих натрошеното синьо сирене, разбърках и полях кюфтетата!

Ако и вие искате да приготвите кюфтета със синьо сирене, първо следвайте рецептата за класически домашни кюфтета, като вместо да ги пържете до златисто, ги запържете леко и после ги „метнете“ във фурната. Пригответе и соса със синьо сирене както описах по-горе, полейте ги и сте готови!

Добър апетит!

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *