Преди са открием официално сезона на студените супи и таратора ви представям една рецепта за ароматна крем супа от аспержи, а към нея за декорация ще направим и едни спирали със аспержи. Изключително подходяща за пролетта и есента.

 

Крем супа и спирали от аспержи

От sheytanova Публикувано на : 04/12/2012

  • Брой / порции: 4 Servings
  • Приготвяне : 30 минути

Преди са открием официално сезона на студените супи и таратора ви …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Оставят се настрана около 10 броя аспержи. Водата, заедно с млякото се оставя да заври. Останалите аспержи се нарязват на кубчета и се поставят във врящата вода с мялко да се сотират. Добавя се солта и белия пипер.
  2. След като аспержите се сварят и водата поизври се пасират до получаване на гладка смес. след което се оставя на котлона за още 5 да се досгъсти.
  3. През това време се прави тесто от брашното, яйцето, зехтина, киселото мляко и малко сол. Замесва се и се прави на фитили, които се овиват около отделените аспержи в началото. Пекат се около 20 минути в умерена фурна.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *