Преди са открием официално сезона на студените супи и таратора ви представям една рецепта за ароматна крем супа от аспержи, а към нея за декорация ще направим и едни спирали със аспержи. Изключително подходяща за пролетта и есента.
Крем супа и спирали от аспержи

От 04/12/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 4 Servings
- Приготвяне : 30 минути
Преди са открием официално сезона на студените супи и таратора ви …
Необходими продукти
- 1 кг пресни аспержи
- 200 мл. вода
- 1/4 ч.л. прясно смлян бял пипер
- 1/3 ч.л. сол
- 300 мл. прясно мляко може соево мляко по време на пости
- 350 гр. брашно
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. зехтин
- 1 малко яйце
Приготвяне
- Оставят се настрана около 10 броя аспержи. Водата, заедно с млякото се оставя да заври. Останалите аспержи се нарязват на кубчета и се поставят във врящата вода с мялко да се сотират. Добавя се солта и белия пипер.
- След като аспержите се сварят и водата поизври се пасират до получаване на гладка смес. след което се оставя на котлона за още 5 да се досгъсти.
- През това време се прави тесто от брашното, яйцето, зехтина, киселото мляко и малко сол. Замесва се и се прави на фитили, които се овиват около отделените аспержи в началото.
Пекат се около 20 минути в умерена фурна.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!