da_gotvish_sas_stella

Както ви бях писала в програмата на Киномания 2012 са включени и три кулинарни филма. Аз вече изгледах първия в Дома на киното – „Да готвиш със Стела“ (Cooking with Stella). Много приятен и разтоварващ канадски филм. Зрителите в залата бяха жени, ако имате дамска компания, отидете с тях, отколкото да карате мъжът до вас. По-скоро филмът е за жени, ако държите на това разделение.

http://www.youtube.com/watch?v=01rbyb2Er_A

Индийката Стела е готвач на канадски дипломати в Ню Делхи и е намерила пътечки, по които да продава неизползваната храна. Животът й се променя, когато идва новото семейство дипломати, на което тя трябва да помага. Мъжът на дипломатката е готвач и мечтата му е един ден да отвори ресторант с индо-азиатска храна. За да осъществи мечтата си, той трябва да навлезе в дебрите на индийската кухня и в негов гуру се превръща готвачката Стела.

Филмът ще ви пренесе в колоритните пазари на Ню Делхи – на щандовете за пресни зеленчуци, пазарите с подправки и живи животни. Най-вероятно устата ви ще се напълни при вида на скаридите с куркума, които Стела учи Майкъл да приготвя. Ястията с къри и индийските палачинки досас са само малка част от изкушенията, които двамата приготвят. Не знам колко е любим на индийците, но аз се заинтригувах от рецептата за индийски оризов пудинг, с какво ли ще е по-различен от традиционния? Както Стела казва на Майкъл: не приготвяй индийски пудинг на индийци. Индийците харесват английски пудинг, а англичаните – индийски пудинг.

Филмът определено е развлекателен и ви го препоръчвам, ако обичате храната, особено индийската. Или искате за час и половина поне да отскочите до Индия 🙂

Има опция да гледате филма и да похапвате вкусна храна по рецепта от филма, прочетете повече как тук.

Снимка: http://jmmnewaov2.wordpress.com

 

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *