Рецептата за поркета е класическа италианска, приготвя се традиционно от свинско мазничко месо.
Виждала съм да сервират поркета със спаначено суфле, с броколи, но също и на сандвич. Аз в случая я сервирах с карамелизиран лук и зелена салата.
В интерес на истината разполагах със свинско месо в къщи, двоумях се как да го приготвя и макар, че беше без кожата, реших да направя покета. Малко побългарена поркета. Но съветвам ви, ако решите все пак да заложите на класическата рецепта за поркета, заложете на свинско с кожа.
Харесайте страницата ни в във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItМагданозена поркета с орехи

От 04/17/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 60 минути
- Готово след: 1 час 10 минути
Рецептата за поркета е класическа италианска, приготвя се традиционно от …
Необходими продукти
- 1 килограм свинско месо средно тлъсто, с кожата (по възможност)
- 200 грама магданозено песто
- 1 шепа орехи сучкани
- 1 стрък розмарин пресен
- шарен пипер прясно смлян
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- сол на вкус
Приготвяне
- Месото се разрязва така, че да се образува лист с дебелина около 1 см.
- Месото се посолява и се поръсва с прясно смлян шаран пипер.
- Едната страна на "листа" месо се намазва с магданозено песто. Въпреки, че в пестото има малко орехи, допълнително се поръсват още една шепа смлени орехи.
- Завива се на руло. Завързва се на всеки 3 см с дебел конец. За целта може да се използва и обикновен бял конец прегънат на 3 ката.
- Поставя се в тава, в която се добавя клонка розмарин и една чаена чаша зеленчуков бульон.
- Пече се на 190 градуса около час.
- Сервира се разрязана на парчета, с прясна зелена салата или зеленчуци.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Иха! Много добра идея! Чудех се за някоя рецепта със свинско и тази определено ми допадна! Ще пробвам!
Супер, ще се радвам да споделиш какво се е получило!