Porketa

Рецептата за поркета е класическа италианска, приготвя се традиционно от свинско мазничко месо.

Виждала съм да сервират поркета със спаначено суфле, с броколи, но също и на сандвич. Аз в случая я сервирах с карамелизиран лук и зелена салата.

В интерес на истината разполагах със свинско месо в къщи, двоумях се как да го приготвя и макар, че беше без кожата, реших да направя покета. Малко побългарена поркета. Но съветвам ви, ако решите все пак да заложите на класическата рецепта за поркета, заложете на свинско с кожа.

Харесайте страницата ни в във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Магданозена поркета с орехи

Porketa

От sheytanova Публикувано на : 04/17/2012

  • Брой / порции: 3-4 порции
  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 60 минути
  • Готово след: 1 час 10 минути

Рецептата за поркета е класическа италианска, приготвя се традиционно от …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Месото се разрязва така, че да се образува лист с дебелина около 1 см.
  2. Месото се посолява и се поръсва с прясно смлян шаран пипер.
  3. Едната страна на "листа" месо се намазва с магданозено песто. Въпреки, че в пестото има малко орехи, допълнително се поръсват още една шепа смлени орехи.
  4. Завива се на руло. Завързва се на всеки 3 см с дебел конец. За целта може да се използва и обикновен бял конец прегънат на 3 ката.
    svinsko_meso_recepta
  5. Поставя се в тава, в която се добавя клонка розмарин и една чаена чаша зеленчуков бульон.
  6. Пече се на 190 градуса около час.
  7. Сервира се разрязана на парчета, с прясна зелена салата или зеленчуци.
    porketa_magdanozena_recepta

WordPress Recipe Plugin by ReciPress

2 отговори
  1. kulinarkata
    kulinarkata says:

    Иха! Много добра идея! Чудех се за някоя рецепта със свинско и тази определено ми допадна! Ще пробвам!

    Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *