Фритата е вид италианско ястие с яйца, подобно на омлет, макар доста преувеличено. Произхожда от италианското friggere, което означава пържа. Ако сте опитвали испанската тортия де пататас, навярно с рецептата за фритата ще откриете доста сходни черти. Делия Смит в книгата Italian Food От 1954 година описва фритатата като „италианска версия на отворен омлет“.
Аз реших обаче да оставя картофите от испанската тортия на страна и да приготвя фритатата, която разпределих във формички за мъфини с червен боб и пилешко месо. Реално можете да заместите пилешкото месо с всякакъв вид месо, аз горещо ви препоръчвам комбинацията с наденица.
Мини фритати с пилешко и червен боб Recipe

От 06/26/2012
Публикувано на :- Подготовка: 10 минути
- Приготвяне : 35 минути
- Готово след: 45 минути
Фритата е вид италианско ястие с яйца, подобно на омлет, макар доста …
Необходими продукти
- 6 яйца
- 1 консерва червен боб около 350 грама
- 1/2 пиле сварено, обезкостено и нарязано на парченца
- 1 ч.л. чубрица
- 1 с.л. магданоз
- 100-150 грама кашкавал нарязан на кубчета
- сол
- черен пипер прясно смлян
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук нарязан на дребно
Приготвяне
- Яйцата се разбиват добре с помощта на тел.
- Тиганът се загрява, след което се добавя зехтина. Изсипва се лука и се бърка докато омекне. Прибавят се останалите продукти, без яйцата.
- След като се добавят и яйцата сместа се оставя за 30-40 секунди като се бърка непрекъснато. Целта е яйцето да не е напълно сурово, когато се изсипва във формичките за мъфини.
- Сместа се изсипва равномерно в силиконови формички за мъфини или в тавичка за печене и се пече в предварително загряна фурна до готовност (около 30 минути).
- Мини фритатите се изваждат от формичките и се сервират топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!