За Lacrima

На пазара вече може да намерите новото-старо сирене Lacrima – висококачествено сирене, което се произвежда по класическа българска технология – така както се е произвеждало саламурено сирене преди години. Фермата отваря врати през 1959 година и за времето си е била една от 10-те най-големи мандри у нас. В началото на 2014 години започва работа отново и освен сирене в мандрата се произвежда също кашкавал и масло.

Това което прави сиренето Lacrima По-различни от останалите сирена на пазара е, че се прави по стара, традиционна рецепта; има автентичен вкус; има високо качество и не на последно място – сиренето предвид качеството си е на приемлива цена.

Знаете ли как се прави хубаво българско сирене?

За да бъде резултатът отличен на първо място трябва да са налице 3 важни принципа – качествено българско мляко, майстори сиренари и традиционна технология. Самата технология се състои от следните стъпки:

 1. Събиране на млякото
 2. Пастьоризиране
 3. Изливане
 4. Подсирване
 5. Нарязване
 6. Завалване
 7. Отцеждане
 8. Повиване
 9. Нарязване на буци
 10. Поставяне в тенекия
 11. Зреене – 45 дни

Аз лично пробвах за пръв път Lacrima преди няколко дни и ми допадна вкуса и твърдостта му. Като соленост също е точно такова, каквото го обичам. Лесно можете да съхраняване сиренето у дома като го съхранявате в саламура в хладилник (ако го обичате по-солено – добавете във водата повече сол; и обратно – ако не искате сиренето да е солено – сложете по-малко сол).

Очаквайте скоро една бърза и лесна рецепта със сирене Lacrima.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте няколко рецепти със сирене:

Патладжан със сирене и нар

Сандвичи с яйце и сирене

Солена закуска със сирене

Солени трюфели със сирене

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *