За рецептата за парти сандвичите използвам изварата на Хармоника (която е кашкавалена), както и печени чушки. Като цяло комбинацията печени червени чушки и сирена ми допада много. За да има повече свежест добавих и по един слой нарязан магданоз, основно за да изглеждат по добре сандвичите.
Идеята за оформянето по този начин на сандвичите дойде от една рецепта в списание меню, само че там сандвичите са под формата на хапки. Съставките значително се различават също.
Особено важно е да подберете правилния хляб за тези сандвичи, защото не с всеки би се получил желаният резултат. Аз използвах ръжен био хляб. Ако е нарязан на филийки – чудесно, ако не трябва да изпозлвате тънък и остър нож и да го нарежете сами.
Можете сами да решите как да редувате плънките в този сандвич. На практика те са два вида – едната е със сметана и горгонзола, а другата е с извара и печени чушки. Ако ви харесва силният вкус на синьото сирене – използвайте от тази плънка повече. Важно е обаче, когато приготвяте плънката с извара и чушки предварително да отцедите добре чупките (ако са от консерва) и да ги пасирате. Чак след това ги сложете в изварата и разбъркайте, защото в противен случай сместа ще стане по-течна.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItПарти сандвичи с извара, печени чушки и горгознзола

От 01/12/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 12 мини сандвича
За рецептата за парти сандвичите използвам изварата на Хармоника (която …
Необходими продукти
- 12 филийки ръжен хляб
- 250 грама извара Хармоника
- 4 печени червени люти чушки
- 200 грама горгонзола
- 4-5 с.л. сметана за разбиване
- няколко стръка магданоз
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Печените чушки (обелени и изчистени) се пасират и към тях се прибавя изварата. Ако прецените можете да добавите сол на вкус( Но имайте предвид, че горгознолата е солена) Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
- В отделна купа сметаната се разбърква добре заедно с натрошената горгонзола (за да стане по-гладка сместа можете и да пасирате).
- Филийка от ръжения хляб се намазва с червеникавата смес. Отгоре се поставя филия, намазана с бяла смес. След това следва отново филия с червеникава смес + магданоз.
- Завършва се с филия хляб. Така сандвичите се оставят за около половин час във фризер, увити във фолио.
- След това се срязват на две и върху всеки се шприцова малка розичка от червеникавата смес.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!