sarza_pileshki

В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те просто се изхвърлят и на никой не му минава през ум какви вкусотии могат да се приготвят от тях.

Изумена останах когато преди няколко години посетих Бразилия. Във всеки ресторант и заведение, което посетих се предлагаха пилешки сърчичца – най-често нанизани на шишче и запечени или просто „хвърлени“ на грила. Поднасят ги всяко набучено на клечка за зъби. Отгоре крилцата бяха посипани с пикантни подправки.

Жалко, че по него време нямах идеята да правя блог и снимките на храна бяха по-скоро по изключение, сега можех да ви ги покажа, но за това пък имам много снимки от Рио де Жанейро и сега ще ви споделя една, с пожелание поне веднъж да отидете до там.

Rio_de_Janeiro

Сега запретвам ръкави да ви покажа пилешки сърца по селски, а скоро и по Бразилски!

Pin It

Пилешки сърца по селски в гювече и спомени за Рио де Жанейро

sarza_pileshki

От sheytanova Публикувано на : 05/12/2012

  • Брой / порции: 4 Servings

В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилешките сърца се почистват и се сваряват в подсолена вода, в която се добавят зърна черен пипер и дафинов лист.
  2. След като са вече сварени се разпределят по равно в 4 гювечета. Във всяко гювече се добавя по 2-3 лъжици от бульона от сърцата.
  3. Върху тях се нареждат остъргания и нарязан на колелца морков и нарязаните гъби. Поръсва се с черен пипер и малко сол.
  4. Най-отгоре се нарежда нарязаният на полумесци лук и наситненият магданоз. Консервираните чери доматчета се разпределят по равно в четирите гювечета и доматеното пюре се изсипва по средата.
    gjuveche
  5. Пече се първоначално 20 минути с капак и после се запича допълнително още толкова.
    pilseshki_sarza_gjuveche
  6. Пилешките сърца може да ги сервирате както в гювечето, отстрани с подложна чинийка, така и в отделна чиния.
    sarza_pileshki

WordPress Recipe Plugin by ReciPress

1 отговор
  1. G.T.
    G.T. says:

    Ето ви още един вариант за „Пилешките сърчица от Рио“ който преведох от сайта: http://www.grouprecipes.com/134262/chicken-hearts-from-rio.html# , Там ще видите и снимка.

    ПИЛЕШКИ СЪРЦА ОТ РИО

    Продукти
    1-1.5кг. Пилешки сърца ?
    3/4 ч.ч. Бяло вино или Оризов оцет ?
    1/2 ч.ч. Зехтин ?
    1 Лук средно голяма глава, нарязан на дребно ?
    1/4 ч.ч. накълцан пресен кориандър ?
    Сол и счукана суха люта чушка/черен пипер/лют червен пипер – на вкус, ?
    Шишчета – дървени или метални. ???

    Приготвяне ?

    1/ Изплакнете под студена вода сърчицата и прецедете.
    2/ Смесете добре в найлонов плик с цип: бялото вино, нарязаният на ситно лук/шалот, кориандъра, солта и лютата чушка/черения пипер. Разбъркайте добре.
    3/ Посавете в плика изплакнатите пилешки сърца, притiснете плика внимателно за да излезе въздуха, така че марината да покрие сърцата.
    4/ Поставете в хладилника да се мариноват, но не по-малко от 12 часа. „Масажирайте“ плика от време на време.
    5/ Ако използвате дървени шишчета- един час преди печенето ги потопете във вода за да не горят при обработката.
    6/ Нанижете сърчицата на шишчетата, като оставяте малко място между тях за да се изпечат добре.
    7/ Поставете шишчетата в тава или на друга повърхност и посолете отново от двете страни с малко сол и пипер
    8/ Печете шишчетата на грил за около 8-10 минути, като ги обръщате през 4 минути. Внимавайте да не ги препечете, защото стават жилави. Препоръчително е да започнете да следите дали са готови от 7мата минута нагоре.
    9/ Да Ви е вкусно и Наздраве!
    Може да се сервират с царевица на кочан, ориз или със салата от пресни зеленчуци.

    Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *