Споделяла съм и преди какво удоволствие ми доставя пазаруването в магазин „Солунска риба“ в Белите Брези в София. Винаги, когато реша да приготвям рибна вечеря минавам от там.
Предложиха ми този път да опитам риба перка – не бях готвила до сега перка. Филето на рибата изглеждаше изключително прясно и свежо, приятно червено и вече знаех какво ще хапваме за вечеря 🙂
Макар да имате идея как да приготвите конкретната риба, добре е все пак да се консултирате с персонала на рибния магазин – те обикновено предлагат интересни идеи за рибни рецепти. Аз се колебаех как да приготвя рибата перка и жената зад щанда ми каза, че ако не искам да панирам рибата, много добре се получава риба перка на фурна. Единственото, което трябваше да направя е да добавя подправки и чаша бяло вино.
Ако се чудите какво бяло вино да използвате в рецептата, най-добрият вариант е да сложите от виното, с което бихте съчетали и консумирате рибата, която готвите. Аз в тази рибна рецепта използвах копър и черен пипер що се отнася до подправките, ако на вас те не са ви любими ето списък с подправки за риба, от които можете да си изберете.
Ето как се получи!
Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Риба перка с бяло вино на фурна

От 02/22/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 порции
Споделяла съм и преди какво удоволствие ми доставя пазаруването в …
Необходими продукти
- 2 филета риба перка
- морска сол на вкус
- 1/2 ч.л. черен пипер прясно смлян
- 2 с.л. копър нарязан на ситно
- 1 с.л. зехтин
- 1 1/2 кафена чаша бяло виноо
Приготвяне
- Рибата се осолява и се намазва със съвсем малко зехтин.
- След това се поръсва с черен пипер и се слага в тавичката за печене. Отгоре се слага ситно нарязаният копър.
- Виното се излива в тавата, ако дъното е прекалено голямо, можете да добавите малко вода.
- Рибата перка се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса - 15 минути покрита с фолио и още толкова - без - за да получи апетитен загар.
- Можете да сервирате с разнообразна гарнитура - грилирани зеленчуци, задушени зеленчуци с масло, картофено пюре или друга гарнитура според сезона.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!