Колкото повече вида риба сложите в една рибена чорба, толкова по-богата на вкусове ще бъде тя! Аз обаче искам да ви покажа една рецепта, която е само с един вид риба – сьомга и интересният вкус на чорбата идва от букета зеленчуци към рибата.
Рибена чорба със сьомга Recipe

От 07/23/2012
Публикувано на :Колкото повече вида риба сложите в една рибена чорба, толкова по-богата …
Необходими продукти
- 1 глава от сьомга около 700 грама
- 1 едър картоф
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- сол
- 1/2 стрък целина
- девисил
- 2-3 с.л. зехтин
Приготвяне
- Хрилете се отстраняват, главата от сьомга се измива добре. Оставя се да се свари в подсолена вода около 20 минути.
- През това време всички зеленчуци се нарязват на еднакво големи кубчета. В 2-3 супени лъжици зехтин се слага първо чесъна, а след това и останалатите зеленчуци докато омекнат. Осоляват се леко.
- Главата от сьомга се обезкостява и месото се добавя към зеленчуците.
- Бульонът, в който е вряла рибата се прецежда и всички продукти се прибавят към него. Рибната супа се подправя се с девисил.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!