siomga_s_devisil_na_furna

Миналия месец бяхме на гости на приятели и домакинята беше приготвила сьомга с девисил. Рибата беше апетитно запечена, сочна и ароматна. Щом Деан, който не е най-големият фен на рибните ястия, хареса сьомгата, значи рецептата наистина е сполучлива.

Девисилът е една от най-често използваните подправки за риба. Вярвам, че в тази рецепта за сьомга, ако замените девисила с копър също ще се получи добре.

Моята гарнитура към сьомгата беше различна от тази, която бяхме опитали преди. Аз заложих на бланширан зелен боб, който овкусих с масло и чесън.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Сьомга с девисил на фурна

siomga_s_devisil_na_furna

От sheytanova Публикувано на : 02/11/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Миналия месец бяхме на гости на приятели и домакинята беше приготвила …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Котлетите сьомга се поръсват от двете страни с морска сол, черен пипер, зехтин и девесил.
    prigotviane_na_siomga
  2. Рибата се увива в алуминието фолио като плик и се пече в предварително нагряна фурна на 240 градуса около 20-25 минути.
  3. По желание можете да "разпечатате" пликовете от алуминиево фолио и да запечете рибата.
    siomga_s_devisil_na_furna
  4. Зеленият боб (аз използвах замразен) се бланшира в подсолена гореща вода, след което се отцежда и още докато е горещ се овкусява с масло, счукан чесън, сол и черен пипер (по желание).
  5. Преди да се поднесе сьомгата с гарнитурата се поръсва с лимонов сок.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    3 отговори
      • sheytanova
        sheytanova says:

        Здравей, Катя! Проблемът със сьомгата напоследък е доста деликатен. Преди известно време в Норвегия много хора се бяха натровили със сьомга и вносът за кратко беше замразен, но сега положението е нормализирано и вярвам, че можеш да намериш качествена сьомга в добрите рибни магазини от ранга на Солунска риба, например! Поздрави! Вили

        Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *