Миналия месец бяхме на гости на приятели и домакинята беше приготвила сьомга с девисил. Рибата беше апетитно запечена, сочна и ароматна. Щом Деан, който не е най-големият фен на рибните ястия, хареса сьомгата, значи рецептата наистина е сполучлива.
Девисилът е една от най-често използваните подправки за риба. Вярвам, че в тази рецепта за сьомга, ако замените девисила с копър също ще се получи добре.
Моята гарнитура към сьомгата беше различна от тази, която бяхме опитали преди. Аз заложих на бланширан зелен боб, който овкусих с масло и чесън.
Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItСьомга с девисил на фурна

От 02/11/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Миналия месец бяхме на гости на приятели и домакинята беше приготвила …
Необходими продукти
- 2 котлета сьомга
- 1-2 с.л. зехтин
- 1-2 ч.л. девисил
- сол морска, на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. лимонов сок прясно изцеден
- около 300 грама зелен боб
- 1 с.л. масло
- 2 скилидки чесън
Приготвяне
- Котлетите сьомга се поръсват от двете страни с морска сол, черен пипер, зехтин и девесил.
- Рибата се увива в алуминието фолио като плик и се пече в предварително нагряна фурна на 240 градуса около 20-25 минути.
- По желание можете да "разпечатате" пликовете от алуминиево фолио и да запечете рибата.
- Зеленият боб (аз използвах замразен) се бланшира в подсолена гореща вода, след което се отцежда и още докато е горещ се овкусява с масло, счукан чесън, сол и черен пипер (по желание).
- Преди да се поднесе сьомгата с гарнитурата се поръсва с лимонов сок.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напоследък не мога да намеря хубава сьомга! От къде да си купя?
Здравей, Катя! Проблемът със сьомгата напоследък е доста деликатен. Преди известно време в Норвегия много хора се бяха натровили със сьомга и вносът за кратко беше замразен, но сега положението е нормализирано и вярвам, че можеш да намериш качествена сьомга в добрите рибни магазини от ранга на Солунска риба, например! Поздрави! Вили
You can try rhis link: http://feeds.feedburner.com/Merudiabg 🙂 Violeta